21 Şubat 2013 Perşembe

gün ah keçisi taşlama hattı


burada hakikati yargılıyoruz bayanlar baylar! çekinmeden bir taş da siz atabilirsiniz.. biliriz ki en güzeli sizsiniz, en temizi sizin yaralarınız, en iyisini siz bilirsiniz, en narin sizin yerleriniz, hiç kimseyi kırmadan, incitmeden bu yerlere geldiniz.. hak yemek mi? elbette o sizin işiniz değil..
siz hiç kalbiniz çarpıyor kalsın diye ego kalpleri terk etmediniz.. anlıyoruz, tabi ki bir tokat da çakabilirsiniz.. siz de terk edilmiştiniz.. çünkü siz de tercih edilmediniz! bozup bozup harcayabilirsiniz bizi.. aklınızın karışıklığını giderebilir, berrak algınızın kabullenemeyişinin hıncını, gözlerinizden çıkan alevlerle bizi yakarak çıkarabilirsiniz..

adam sen de, demeyiz.. git bir yüzünü yıka, demeyiz.. siktir lan ordan, hiç diyemeyiz..
bunun için istediğiniz gibi sövebilir, tek tek nedenlerinizi sayabilir ve parça parça sökülen organlarımızı deşebilirsiniz..

bu oyun güzel, bu oyun cici.. aklamaya çıkalım kendimizi.. birinizin egosuna basılmış, berinizin mazisi biraz çetrefil, ahh ya diğeriniz, o, diğeriniz..
sorabilirsiniz, tabi ki hakkınız.. çünkü haksızlıklar karşısında ne denli duyarlı olduğunuz gitmiyor gözümüzün önünden.. bizden de sorabilirsiniz.. düzmek istediğiniz katı gerçeklikle dürebilirsiniz hesabımızı..
boy boy afişe edebilirsiniz o saf ve masum acılarınızı, çok güzel çıkmış kırılan kalbinizin tam boy fotoğrafı, alkış ve beğenilerimiz sizin için, iliştirmiş olduğunuz kevaşe imzamız inanın dert değil biz için..

tabi ki siz bizler üzerinden çukura gömülüyorken vebalı sayılmışlığınızın acısını da bizden çıkarabilirsiniz.. siz de haklısınız.. biz,3 köfte yiyemeyeceğimiz halde  bile bile 10 mangal yakabildik bir yerlerde..  ahh ,o kalplere karbonmonoksitle suikast düzenledik.. siz gördünüz, şahittiniz.. istenmediği, zorlanmadığımız halde, kırmamak, üzmemek adına tek saniye bile düşünmediğimiz için yaptık tüm bunları..  tabi  insanlık adına incinmişliğiniz kadar, incitebilirsiniz de bizi.. yüzünüzün alfabesinin art dillerini de okuyor olduğumuzu görmezden gelerek.. çünkü sesinizin yetişmeyeceği o yerde dalganıyor adınıza küfürler, çünkü aslında düpedüz bildiğiniz halde, o insanlara açmıştınız yumuşak içinizi.. çünkü size günah keçisi seçilen bizim hakikatimiz.. korkak alıştırdığınız dilinizden fazlasını okuyabilirim gözlerinizde..
sivrilen hep biz olabiliriz, önemli değil.. kapı arkasında konuşulanların alevi, gün ışığına çıkıldığında bizim yüzümüzde yalazlanıyor olabilir.. siz sessiz ve munis halinize devam ediniz, elbette her şey insanları kırmamak için.. elbette, insanlık dediğimiz muhteşem müessesemiz.. itina ile anlamaya devam ediniz ve tek söz etmeyiniz..
hakikati taşlıyoruz, bayanlar baylar.. siz de bir el atınız.. nefes alıyor hala..
bütün medeniyet tarihiniz, toplum algınız, erk dengeleriniz, dönemeçleriniz, insani duyargalarınız, bilinçlendirilmiş çaresizlikleriniz, hepsi hepsi ile bir taş da siz atın, ölelim..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder