31 Aralık 2012 Pazartesi

Dilemma en fazla ölürsün*



  Dilemma, sana çocuk kal diyeceğim.. bilmiyorsun uçurtmaları da vuruyorlar.. ama büyüme, doğdun bir kere hiç değilse kadın olma! büyüsen, kadın olsan Dilemma, en fazla ölürsün*.. en fazla onlar yaşar ama sen en fazla ölenlerden olursun.. Aşkları vuruyorlar Dillemma, aşıkları da.. Aşkın vurgunluğu hissin yüceliğini anımsatmıyor artık, kıskançlık,kin, namus,reddedilme yüceliği.. Vurgun yemek hem karada hem denizde mümkün.. öyle cümleler kuruluyor ki Dilemma, nefesin kesiliyor, yüreğin, bağrın, kalbin ne koyduysan adını insan olan yanının, patlıyor.. gözünü kan bürüyor, sesin çıkmıyor..
  En fazla ölürsün Dilemma..
ölenlerle ölürsün, onlarla bıçaklanırsın, onlarla yersin tekmeleri, onlarla birlikte hasır altı edilir, onlarla birlikte susturulur, tehdit edilir, yaftalanırsın..
Sen bilemezsin Dilemma, kiminle arkadaş olacağını, kimi sevebileceğini, kime hayır denmeyeceğini, kime göz yumman gerekeceğini, kime susacağını, kime güleceğini, kime nefes alacağını.. onları da dinlemezsin oysa onlar en fazla yaşayanlar.. oyunlarına katılmazsın.. senin tek canın var, istoooop, yandın Dilemma..
sen yanmazsan, yakarlar.. bir namlu ucuna bakar canın, dokuz bıçak darbesine.. senden rızasız bedenini yoklayan eller, fermanını yazar..
gülmek istersin sen, şarkılar söylemek istersin, dünyada sevecek bir şey ararsın, yaşama gebe tomurcuklar açarsın.. bilemezsin.. darbelenmemişsen sıra sana gelmediği için, o an, herhangi bir zaman, o yerde bulunmadığın için, o insanı tanımadığın için yaşarsın.. canın tesadüflerin ucuna asılı.. kördüğüm kalırsın.. yaşamak böyle bir şey değil diye düşünürsün sen, işte onu düşünme..
buralarda ve oralarda yaşamak böyle bir şey..

bu kadarını sözledim ben, doğma diye, gelme diye, kadın olma diye..
Edebiyat dediğin nedir ki? kimin, kime duası, bedduası olacak töreye,tecavüze, tacize, cinayete lanet romanlar.. kimin tetik parmağını taş kılacak.. senin yüzüne sıçrarken kezzap, kimin kalemindeki mürekkep katillerin göğsüne dolacak?
yazsalar sana Dilemma, daha çok yazsalar.. adını değiştirseler, N.Ç olsan, Gülşah olsan,Hatice olsan,Amanat deseler sana, Pippa olsan sen gayretle doğar ve en fazla ölürsün*..




* TANIMSIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder